Špeciality neslovenskej kuchyne  

Stránka 4 / 5 Predchádzajúca Nasledujúca
  RSS

 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
10/01/2007 12:25  

ahojte vsetci KATI a VIERA neviem ci som to tu uz spomenul ale tak ma napadlo ked citam o tych zakuskov ze ja som vlastne cukrar teda od ukoncenia skoly som to nerobil ale teoreticke vedomosti zostali ale jedno co viem robit doteraz je piect hocico z pernikoveho cesta to je asi edine co ma bavi napr.take trojrozmerne pernikove stromceky kazdy rok napeciem okolo patdesiat a hned su fuc ide to rodine znamym napr.este ucitelke zo ZS. ale tradiciu som porusil ked som dosiel do UK odvtedy nepeciem


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
10/01/2007 16:03  

Gali, to musis mat ale obdivuhodnu vytrvalost!
50 domcekov, to je hotova makacka.
Ja mam rada pecenie torty. Mohol by si prezradit teda nejake tajne tipy, ako napr. obsypat orieskovym krokantom cely okraj torty, aby sa nesypalo vsetko vedla?! To by ma napr. momentalne zaujimalo. 😉


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
16/01/2007 23:11  

Ahojte,
gali (VB), posli aspon nejaky dobry recept na pernikove cesto. Mam s tym kazdy rok problem, vzdy skusam iny a nie sa vydarit.

Kati,
videla som v jednom casopise pracovny postup, ked robili tortu. Bola z troch vrstiev. Kazdy plat sa najprv natrel z bokov a obsypal este skor, ako sa natrel plnkou a pricapol na dalsi plat. Hole cesto islo lahsie manipulovat, ako potom celu tortu aj s plnkou. Ziadny rozdiel nebol vidiet. Ono sa to totiz nesypalo, ale v tomto pripade mandle bolo nasekane na doske a platom sa po nej iba tocilo.


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
17/01/2007 10:15  

Renca, neviem si to predstavit, pretoze by tam museli vzniknut priehlbinky, ked to nacapis na seba, ktore uz potom nemozes vyrovnat tortovym nozikom. Neviem, to sa mi zda komplikovane a tolko zrucnosti ako laik nemam. Ale aj tak myslienka na zamyslenie a snad aj oskusanie. 😉


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
17/02/2007 19:12  

Ahoj.
Jedneho casu som sledoval v telke jednu milu pani, ktora chodi po svete a vsade vari 🙂
Raz bola v jednej krajine (nejakej juhoamerickej) a pripravovali tam vsetko z bananov 🙂 Velmi sa mi to pacilo 🙂
Neviem vsak zohnat ziadne recepty 🙁
Mohla by si mi nejake poslat ? 🙂 Velmi by si ma potesila!!! 🙂

DAKUJEM VOPRED


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
14/03/2007 9:59  

jak se dela nakladana knedla?


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
14/03/2007 14:09  

Pepe, koho si myslel????
Pod Google mozes najst kopec stranok s receptami, skusal si uz tuto moznost?

***
Pepa, co si myslel tym „nakladana“ knedla? Snad kysnuta (kynuta)???? 😉


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
16/08/2007 13:00  

grecke jedlo je super,hlavne morske jedla ako chobotnica,shrims,mu8sle a kalamare..toho sa nikdy neprejem :))skustee


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
22/10/2007 17:15  

ake je narodne jedlo cypru?


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
22/10/2007 22:18  

Moje najoblubenejsie jedlo je „surf and turf“, co moj manzel z Californie mal rad a ma naucil a je to steak&lobster tail.


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
24/10/2007 20:48  

narone jedlo cypru ?? suflaky vedu urcite, to jedia domorodci dennodenne a cely zivot ! a preto otvarame slovensku krcmu v Larnace!
ze vraj grilu bolo dost a nastupuje gulas a langose a haluska a…………….


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
24/10/2007 21:03  

mila P.p. ale to uz vsetci vieme a uz si to pustila na vsetkych forach ze manzel bol z aameeeeriky. ale ako to ty podavas to je sila. nemas iba ty muza cudzinca. a kde si vsade bola v brazilii o deti prisla malem, bondovka na letisku a podobne.
ako sa kazdemu vtieras, radis a mudrujes, vyhladavas prispevky ked je niekto lenivy si zalistovat spatne.

zo zaciatku sa to aj dalo aj citat co si napisala, ale teraz uz trepes a miesas sa do vsetkeho a vsetkym, trochu pribrzdi. lebo zacinas byt otravna a vlezla.
tiez mas rada iba poz. kritiku. dufam ze teraz napises pod nejakym inym menom, ako ti krivdim a som prizemna.
ale vela tvojich prispevkov nema ani hlavu ani patu.


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
24/10/2007 21:04  

pardon, zabudla som sa podpisat.
miriam, trencin


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
25/10/2007 8:38  

Miriam, mas moju plnu podporu. Je to tak ako vravis.


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
25/10/2007 10:00  

Tema je speciality a nie ohovaranie. Alebo je to tvoja specialita?


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
15/11/2007 1:44  

Palo ved ty byvas tam kde i ja, little India.


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
17/11/2007 0:34  

…no teda !…
…mame to ale v lete celkom blizko na plaz,ze ?…


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
17/11/2007 4:04  

velmi blizko na plaz a boardwalk, zaiste. a k tomu little India je bonus vzhladom na to ze zboznujeme indicke jedlo, tak ako aj ty.


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
18/11/2007 3:57  

ahoj „z Kanady“…indicka rest.“Lahore Tikka“ je dobra (ta „monstrum“ novostavba)…my Slovaci sa smejeme,ze to znamena „Ku*va“ po francuzky (La hore)…skus 1450 Gerrard Str.E. …buffet (svedske stoly) „all you can eat“ $12.95…ochutnas trocha zo vsetkeho a ides si opat nalozit z toho,co Ti chuti najviac…a maju dobre indicke (!) pivo…a velmi dobru obsluhu…
a este…poznas tu (dost drahu) cukraren „Konditor“?…na 1856 Queen str.E ? (medzi krizovatkou Queen Str.E/Kingston Rd.a Woodbine)…vyskusaj ! cau.


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
18/11/2007 4:58  

Poznam Palo, poznam, tam maju dobry butter chicken. Az doposial su v takom provizoriu, ale snad uz dostavaju v blizkej buducnosti tu budovu ktora sa len tak zltne na Gerrard.
O pive som nevedela, dakujem za informaciu. Dam si aj za Teba.

A curkaren, smejem sa….tam niekedy mala cukraren moja kamaratka Sandra a manzelom Markom (TURNAREY). Islo im dobre, ale sa pozbierali spat do Francie. Vies o ktorej rozpravam, pamatas si ju? Ta bola urcite lepsia. Je to na severnej strane Queen St. vsak?


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
19/11/2007 0:09  

Existuje taky vynalez, vola sa e-mail.
Doporucujem to pouzit na vase sukromne dristy.


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
19/11/2007 0:26  

Anonymny – dristosi ako si ty to citat nemusia.


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
19/11/2007 16:40  

PCHE !…nejaky anonymny TRUBIROH nam tu cenzuruje o com mozme a nemozme pisat…


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
21/11/2007 6:17  

Ten trubiroh je urcite preklypear, ta sa v inej teme priznala, ze sem chodi len kontrolovat!


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
21/11/2007 11:33  

ale velmi bavi a je velmi zaujimavy, tak zaujimavy ze to uz ani zaujimave nie je.


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
24/11/2007 21:50  

Ja som jedla v Paríži francúcsku specialitu-tatársky biftek..a priniesla som si so sebou pekný darček domov:salmoneloza a dva týždne pobyt v nemocnici uplne dehydrovaná.Esteze sme leteli,autobusom by sme sa vrátili asi o mesiac,koli neustálym prestávkam:ä


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
07/12/2007 18:41  

Stastne a Vesele sviatky, vela pohody v nasom novom domove na tomto kontinente ale i vsade inde na svete kde sa Slovaci potuluju za pracou ako to bolo po druhej svetovej vojne. Hoci vtedy interent nemali a sotva priatelia o sebe vedeli. A teraz? Zatial nam internetovi papalasi dopraju takeho efektivneho sa dopisovania. Budme silni a tolerantni a najma trpezlivi.


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
07/12/2007 20:58  

Tatarsky biftek by som si dala aj ja, ale dnes si clovek nie je nicim isty, vtacia chripka postihla hydinu, food & mouth bravcovinu a hovadzinu, ba aj jahnacinu, uz nam fakt zostaveju len tie prefosforovane ryby. Nedavno som objavila v tescu (UK) zajaca, ale manzel si ho viac nepraje, vraj pre jeho ruzovucku farbu, ale asi to bude tym, ze zajaciky su v UK ako domace zvieratka – pes, macka.


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
07/03/2008 18:13  

Pokrájaj trochu údenej slaninky na kocky, pridaj trochu pokrájanej cibuľky, opraž to , pridaj na kocky pokrájaný starší chlebík a potom to zalej rozšľahanými vajíčkami. Pomaly upeč. Padávaj s kyslou uhorkou alebo so šalátom aký máš rada.


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
20/07/2008 8:52  

Es gibt ein böhmisches Restaurant am Lindenbrunnen in Schluttenbach
Hofstraße 2, 76275 Ettlingen bei Karlsruhe tel. 07243 – 715 9757
Montag ist Ruhetag
Ich war noch nicht dort, aber vielleicht jetzt am Samstag – mal sehen. Wenn es gut war dann melde ich mich wieder.


ReagovaťCitovať
Zobraziť všetky príspevky v kategórii Rady a tipy
Stránka 4 / 5 Predchádzajúca Nasledujúca

Tvoja reakcia


  
  
Spracovávám

Nie si prihlásený! Prihlásiť sa alebo sa Registrovať.