Auto so slovenskou ŠPZ v Rakúsku  

  RSS

 parker
Zaregistroval sa v roku 2012
Príspevky: 2
19/09/2012 13:48  

Zdravim vas, nevedel by mi niekto poradit ako je to s autom s ktorym vycestujem za pracou do rakuska, kde budem aj urcite ubytovany,ci staci mat zelenu kartu alebo auto musim nejak prihlasit, poistit pripadne dan odviest?
Dakujem


ReagovaťCitovať
 Jarinho
Zaregistroval sa v roku 2012
Príspevky: 14
19/09/2012 22:55  

Neviem ako osterreich ale deutsch myslim ze musis auto nahlasit na rathause ze ho pouzivas na ich uzemi. Mnohi slovaci to maju poriesene tak, ze je napisane na mamu oca syna alebo tak podobne a auto maju len na cas „pozicane“ cize ti nemecke a vlastne aj rakuske „organy“ mozu fukat s usmevom do prdelky


ReagovaťCitovať
 parker
Zaregistroval sa v roku 2012
Príspevky: 2
19/09/2012 23:08  

velmi pekne dakujem za radu,nieco podobne som uz pocul
len mam taku vec ze auto mam na leasing a vlastne ja som len drzitel a nie vlastnik,myslis ze by to mohla byt nejaka vyhoda alebo to mam radsej skusit prejednat s leasingovkou?


ReagovaťCitovať
 Jarinho
Zaregistroval sa v roku 2012
Príspevky: 14
19/09/2012 23:23  

Toto neviem. V tomto pripade by som sa popytal, lebo nono sa moze stat ze napr ty zybrzdis na cervenej ale nejaka roztrasena babka ti posexuje zadnu cast a tym padom ked je majitel leasingovka bude to chciet vela papierov je to zlozite ked nemas auto v plnom vlastnictve. V tomto pripade by som to radsej prediskutoval.


ReagovaťCitovať
 bimbim3
Zaregistroval sa v roku 2011
Príspevky: 1
19/10/2012 7:56  

Ja pracujem v AT.My sme to tiež zisťovali.Závisí to od toho,či tam budete mať trvalý alebo prechodný pobyt! 1) Keď trvalý pobyt, auto musíte dať na AT značky, budete platiť tam poistné, čo sa začína stropom od 650 Eur a budete chodiť každý rok s autom na povinné prehliadky do autorizovaného servisu, ináč Vám policajti zoberú značky. Z toho vyplýva,keď máte staršie auto, môžete to zabaliť, servisnou prehliadkou neprejde.
2) Keď prechodný pobyt, do roka musíte auto nahlásiť na Bezirkhauptsmannschafte (dufam dobre som to napísala), aby policajti o ňom vedeli, že auto je v štáte a komu patrí, s tým to zhaslo. Značky Vám nikdo nezoberie.
Najlepšie je ale stále podľa mňa mat auto na nejakého blízkeho mať napísané. Ja zatiaľ jazdím na Seate,tiež je evidované na meno priateľa.
rozka


ReagovaťCitovať
Zobraziť všetky príspevky v kategórii Rady a tipy

Tvoja reakcia


  
  
Spracovávám

Nie si prihlásený! Prihlásiť sa alebo sa Registrovať.