Nórsko, krajina nepoznaná  

  RSS

 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95382
12/09/2007 9:47  

O nejaký čas odcestujem za priateľom do Nórska. Je Slovák, odišiel za prácou. Vôbec netuším, čo tam budem robiť, idem za ním, lebo ho mám rada a tu nechcem byť sama, ani on sám tam. Nájde sa tu niekto, kto mi poradí? Môžem v Nórsku pracovať? Máme sa radšej zosobášiť? Koľko tam čo stojí, nemám absolutne o ničom predstavu, bola som snad v celom svete, ale táto krajina mi je celkom cudzia.


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95382
29/09/2007 20:47  

Kedze si hodne cestovala, predpokladam, ze anglictina ti vobec nerobi problem. Pri hladani zamestnania ti to velmi ulahci situaciu. Samozrejme je dolezite ake mas vzdelanie a co chces robit. Kde pracuje tvoj priatel a ako riesi byvanie? To je najma v Osle najvyssia polozka v mesacnom rozpocte. Velmi drahe su aj cigarety a alkohol vratane piva. Potraviny sa celkom daju, zalezi na zivotnom style (stravovanie v restauracii si malokto moze dovolit). Obuv a odevy su v prijatelnych cenach, ale zasa zalezi na narokoch, za znacku sa plati vsade na svete… Do Norska som prisla len nedavno, za manzelom, anglicky neviem, tak sa ucim norsky, je to zaujimave – 2 spisovne formy + narecia, ktore sa bezne pouzivaju + mnozstvo pristahovalcov zo vsetkych kutov sveta (cernosi, arabi,aziati) = kazdy hovori inak. Z vodovodu tecie bezchlorova voda, ktora chuti ako u nas v Tatrach v horskych riavach…Ale ak mas v plane prist teraz, nabal si teplu bielizen, tu ju vyuzijes…


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95382
09/01/2008 22:07  

Zdravim, ja sa onedlho chystam tiez do Norska, konkretne do Bergenu. Viete mi povedat, ako je to tam s cenami ubytovania? Asi rok som stravil na Islande a tam to to bolo s cenami dost strasidelne, v centre a okoli az neskutocne.. stacila by mi mala izba s pristupom do wc a kupelne, prip. mala kuchynka by nebola zla.. da sa tam dat ubytovanie za prijatelnu cenu? Kolko asi?


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95382
09/01/2008 23:05  

Norsko mi velmi propominalo Slovensko, co sa tyka prirody. Bergen je krasny, boli sme tam na navsteve u priatela Nora, ktory ma vilu nad zalivom. Ceny boli vysoke v porovnani s Nemeckom, Holandskom. Neviem ake su tam platy, lebo sa pohybujem v spolocnosti kde sa o peniazoch nehovori. Viem, ze shrimps boli lacne, videla som to na trhu. Kedze je to zdrave tak sa tym nacpi.
Ale platy su tam tiez vyssie ako v Rakusku, podla mojej sestry.
Celkove je to velmi prijemna a krasna krajina.


ReagovaťCitovať
Zobraziť všetky príspevky v kategórii Rady a tipy

Tvoja reakcia


  
  
Spracovávám

Nie si prihlásený! Prihlásiť sa alebo sa Registrovať.