S dieťaťom do Írska - praktické rady  

  RSS

 Pepitka
Zaregistroval sa v roku 2011
Príspevky: 2
06/07/2011 19:33  

Ahojte, v piatok ideme spolu so synom do Írska – Cork, ja idem ako au pair a rodina súhlasí aj s mojím dieťaťom, len prosím Vás, kto ste tam už dlhšiu dobu, dajte vedieť ako je to s doktormi – detskými, koľko sa platí, či stačí Európsky preukaz poistenca, od koľkých rokov je škôlka zadarmo, na koho sa obrátiť ak sa vyskytne problém, myslím, ak by nám hrozilo nejaké nebezpečenstvo, mám si pre istotu prefotiť aj doklady?
Čo sú také typické jedlá, či sa veľmi nelíšia od našich.
Ak Vás ešte niečo užitočné napadne, prosím píšte, ďakujem za rady a tipy:))
Dúfam, že to s nami dobre dopadne
A ozaj sú aj nejaké benefity pre deti nad 2 roky a treba sa aj prihlásiť ako v Anglicku majú home – office, je niečo podobné aj tu?


ReagovaťCitovať
 krokodilllll
Zaregistroval sa v roku 2011
Príspevky: 19
03/10/2011 7:46  

ahoj -Zijeme tu uz cez 6r. deti este nemame-aj ked uz je jedno Na Ceste-zaco sme Radi! od kolegov viem ze skolky sice su nejake zadarmo-ale je to tu len o Par hodinach v Skolke dieta-nie ako na SK. vacsinu znamim pomahaju Stare mamy strazit Deturence,kym oni Pracuju. asi od 8 alebo 9h. do 12 max 13h. ten preukaz by ti myslim mal stacit v Zaciatkoch-vacsiinou ti Doctor za 50eu. povie co ti je-a ake Lieky si mas KUPIT. a ak by ste sa Citili v Ohrozeni-Staci Volat GARDU-povacsine celkom rychlo Dorazia-to je miestna POLICIA-v mojej Praci snimi dost casto Komunikujeme-a Volavame ich. stravu maju Dost Jednotvarnu-ale staci si Nakupit-a Doma na Sporaku uz sa da kde co NAVARIT Slovenske! Prajem prijemny Pobyt v IRL. ak cosi-napis Cus


ReagovaťCitovať
 Pepitka
Zaregistroval sa v roku 2011
Príspevky: 2
03/10/2011 17:50  

Ahoj, dakujem za spravu, nakoniec to dopadlo nad ocakavania, bola som ako au pair aj s malym, aj na buduce leto by sme isli, ale uz niekde juznejsie:)
Tak este raz dakujem a drzte sa


ReagovaťCitovať
Zobraziť všetky príspevky v kategórii Rady a tipy

Tvoja reakcia


  
  
Spracovávám

Nie si prihlásený! Prihlásiť sa alebo sa Registrovať.