Arabky versus Európanky  

  RSS

 aprilea
Zaregistroval sa v roku 2010
Príspevky: 4
31/03/2010 12:55  

Chcem sa spýtať na Váš názor na mentalitu a vizáž arabských žien. Veľa tu čítam príbehy o Araboch vo vzťahoch s našimi ženami, ale len málo som sa dozvedela o Arabkách. Minulý rok som strávila veľa času v Egypte a vlastne si spomínam možno na jednu peknú ženu, ktorú som tam stretla. Tá osoba pracovala ako animátorka, ale mala pomer takmer so všetkými mužmi z hotela. Klamala tých Arabov presne tak, ako oni klamú naše ženy. Brala od nich peniaze za s.x pod zámienkov, že je jej otec chorý.
Videla som v Egypte niekoľko svadobných fotografií rôznych mladých žien, ale Arabské ženy na nich vyzerali ako umelé bábky. Veľmi nevkusne. Do manželstva väčšinou vstupujú bez lásky, zato s veľkou láskou k peniazom. Ak sa na manžela doma nahnevajú, sú schopné mu do jedla pridať nejakú otravu, aby mal problém so žalúdkom. Manželské povinnosti plnia väčšinou ozaj z povinnosti a neprejavujú pri nich hravosť ani fantáziu.
A za toto všetko si ich vraj muži Arabi vážia viac než pekné a vzdelané európanky. 😛


ReagovaťCitovať
 Samar
Zaregistroval sa v roku 2010
Príspevky: 36
23/04/2010 12:30  

Moje skúsenosti z Tuniska sú presne rovnaké ako ty opisuješ z Egypta. Vždy som si predstavovala, že tie ich chudinky ženy sú podradené, utláčené. Opak je pravdou !!! To čo som mala možnosť vidieť ja (teda česť výnimkám) – z toho som bola pravdupovediac riadne v šoku. Tuniskí muži si o väčšine našich turistiek myslia, že sú slušne povedané „ľahko dostupné“, ale väčšie „pobehlice“ než tie arabské som nikde inde nevidela. Ano, je pravdou, že cestovný sexbiznis v tunisku prekvitá, ale žiaľ obeťami sú práve naše ženy, ktoré podľahnú zvádzaniu a úprimne zaľúbené odchádzajú v slzách domov. V zápätí posielaljú svojim habibi peniaze a drahé darčeky. A arabky robia to isté. Tiež som bola svedkom ako animátorka pýtala od mužov mobil za prísľubom lásky. A to čo som videla v arabských domácnostiach – som si často povedala, že chudákom je práve pán manžel. (aj keď na ulici sa hraje práve tá opačná hra). Sex za peniaze, snaha vydať sa za každú cenu, len aby ju manžel živil. A keď sa už aj vydá, manžel celé dni v práci a ona prebieha od jedného suseda k druhému. Úlohou tunisanky je byť „umelo“ pekná (na svadobných fotkách vyzerajú všetky ako lístok do cirkusu 😀 ), rýchlo a dobre sa vydať, porodiť 2-3 deti, naučiť sa variť asi 10 druhov jedál, celý deň vysedávať pred telkou a po návrate manžela domov po ňom dobre navrieskať za všetko čo sa jej nepáči. S výchovou detí si až také starosti nerobia. Väčšinou ich vychováva dvor alebo ulica.
Musím podotknúť, že poznám aj výnimky, ale tých je podstane menej. Cez to všetko je zarážajúcim faktom to, že ich muži si na ich ženy poťažkajú – myslia si o nich svoje, ale cez to všetko, ako aj ty píšeš – dokonalosti arabských žien asi nikdy nedosiahneme 😯


ReagovaťCitovať
 aprilea
Zaregistroval sa v roku 2010
Príspevky: 4
23/04/2010 13:34  

samar, tá pripomienka k desiatim druhom jedla je vtipná a pravdivá. oni ozaj každý deň jedia rovnakú stravu.
raňajky: syr zmiešaný so zeleninou alebo bez, vajíčka, zeleninový šalát, sladké pečivo, arabský chlieb
obed: niekedy vynechajú, alebo majú ryžu s niečím, polievku stále tú istú a arabský chlieb
večera: tá je jediná pestrejšia, kura, ryba alebo beef s ryžou, málokedy hranolky, tahinu, zeleninový šalát arabský chlieb a presladené zákusky
opakuje sa to každý deň a len slávnostne si dajú pečenú baraninu alebo kačicu.
tieto stravovacie návyky sú v nich silno zakorenené a nedajbože aby ste im napr ponúkli kečup, alebo iný druh chleba. to nezjedia a o číne a talianskej kuchyni ani nehovorím. ani nápad.
ženské sú príšerne neporiadne, majú špinu v kuchyni aj v kúpeľni a nič si z toho nerobia. my by sme v takých podmienkach nežili a celý príbytok by sme určite deratizovali a dezinfikovali. nevedia ani prať a to už je sila keď perú farebné s bielym spolu. najradšej zo všetkého klebetia, ohovárajú a sledujú telku.
ale každý má taký život aký si sám urobí, tak nech si arabi majú ten ich a my si necháme náš.


ReagovaťCitovať
 Samar
Zaregistroval sa v roku 2010
Príspevky: 36
26/04/2010 12:44  

Aprilea: – v podstate súhlas. Aj keď ja osobne som sa so špinou v domácnosti zatiaľ v Tunisku nestretla (mooožno mám to šťastie, že manželova rodina je zrovna tá z čistotnejších :-))). Často však stretávam ženy v úfúľaných šatách. Ale s tým praním – s tým mám tiež skúsenosti. Nie s tým, že sa mieša farebné s bielym, ale napr. s tým, že nevadí ak sa perie v studnej vode – Pritom máme na dvore práčku 🙄 Argument je – že načo kôli 1 tričku púšťať práčku??? To, že sa dá s prádlom počkať a vyprať v pračke všetko naraz – to proste nechápu. Neviem ako v Egypte, ale v TN je veeeľmi moderné používať SAVO (Jafel – sa to u nich volá) – ti poviem, že aj keby zajtra na chleba nemalo byť, tak Savo treba mať v zásobe !!! Používa sa snáď na všetko okrem varenia 😀 .
10 druhov jedál síce máme, ale poznajú (a sú veľmi často varené) makaróny – teda talianske jedlo – varia sa tam pravidelne a sú obľúbené a hranolky tiež. Tie sa podávajú spolu s „volským okom“ a harisou.
Nechápem ešte jednému – ooobrovská záľuba v umelých kvetoch. Oni ich snáď majú všade !!! Je ešte mnoho vecí ktorým nechápem – snažím sa tomu ešte k tomu dopátrať. Napr. v Tunisku je v zime ozaj veľmi nepríjemno. Zažila som a poviem Vám – faáákt klendra !!!. Oni v najväčšej zime sa naobliekajú do všetkého čo snáď majú, drglocú zubami, ale otvoria dvere dokorán – vraj treba vetrať!!! Jednia hodne kureniec, ale že by si z peria urobili perunu – ich nenapadne. A takto fungujú aj ich ženy – skrátka sedia a čakajú čo bude.


ReagovaťCitovať
 Bergie
Zaregistroval sa v roku 2010
Príspevky: 16
05/10/2010 15:24  

Zaujimave nahlady. Dobre vediet. Podame dalej.


ReagovaťCitovať
Zobraziť všetky príspevky v kategórii Hyde Park

Tvoja reakcia


  
  
Spracovávám

Nie si prihlásený! Prihlásiť sa alebo sa Registrovať.